Blefaroplasti – Göz Kapağı Estetiği
Göz Kapağı Estetiği Hakkında
Mutlaka Bilmeniz Gerekenler
Göz Kapağı Estetiği ve Bademi Göz Ameliyatı (Blefaroplasti) nedir?
Özetle Göz Kapağı Estetiği, Üst ve Alt göz kapaklarındaki fazla deri veya yağın alınması için yapılan kozmetik cerrahi yöntemdir. Neticede amaç deforme veya sarkık göz kapaklarını veya göz torbalarını iyileştirmektir.
Göz kapağı kaldırma veya Göz Kapağı Estetiği prosedürleri nedir?
Bilhassa Cildinize ve göz kapaklarınıza yağ eklemek veya çıkarmak için yapılan bir prosedürdür. Özellikle “Göz kapağı kaldırma” terimi yanlış bir adlandırmadır. Çünkü Göz Kapağı Estetiği sırasında göz kapağı tam olarak kaldırılmaz.
Blefaroplasti hangi nedenlerle yapılır?
Bilhassa ‘Yorgun’ görünüm, hastaların Göz Kapağı Estetiğini tercih etmelerinin en yaygın nedenidir. Görüntüde göz kapaklarının ağırlığı ve göz altı torbaları sürekli bitkin ve yorgun bir görünüm vermektedir. Bazı hastalarda göz kapaklarının görünümü asimetrik olabilir, simetriyi düzeltmek için Göz Kapağı Estetiği yapılmaktadır. Diğer yandan kişilerde sarkık üst göz kapağı derisi görme alanını engeller (yan görüşünüzü tam olarak göremeyebilirsiniz). Sonuçta bu engellemeyi gidermek ve görüşü iyileştirmek için Göz Kapağı Estetiği yapılmaktadır.
Üst göz kapağı Göz Kapağı Estetiği ameliyatı nasıl yapılır?
Kaş ile kirpikler arasındaki bölgeye odaklanır. Özünde, bir blefaroplasti prosedürü, bu bölgelerdeki fazla deri ve kasın çıkarılmasıyla ilgilidir. Sonuçta alttaki yağı azaltır veya daha genç bir konfigürasyona yeniden konumlandırır.
Alt göz kapağı Göz Kapağı Estetiği nasıl yapılır?
Alt göz kapağı Göz Kapağı Estetiğinde amaç, kirpikler ile yanak arasındaki bölgeye odaklanmaktır. Deri ve yağın alınmasına izin vermek için kesiler kullanılmaktadır. Daha sonra, bir göz kapağı kırışıklığı oluşturmak için cildi bir araya getirmek için ince bir dikiş kullanılmaktadır. Kirpik çizgisinin hemen altında cilt kesileri veya transkonjonktival yaklaşım uygulması mümkündür. Böylelikle göz kapağının iç kısmında bir kesi ile yağın alınması veya eklenmesi gereken hastalar için mükemmel hale getirir. Bu yaklaşım, çizgileri ve kırışıklıkları azaltmak için göz kapağı derisinin lazerle yenilenmesiyle bilikte yapılması mümkündür.
Faydalı bağlantılara tıklayarak ulaşabilirsiniz: Oküloplasti Göz Cerrahımız, Şaşılık Ameliyatları, Blefaroplasti Nedir?(Dış Kaynak)
Blefaroplasti Göz Kapağı Estetiği Ameliyatı Neden yapılmalıdır?
Blefaroplasti Göz Kapağı Estetiği çeşitli nedenlerle yapılabilir
Özellikle ‘Yorgun’ görünüm hastaların Göz Kapağı Estetiği ameliyatını tercih etmelerinin en yaygın nedenidir. Göz kapaklarının ağırlığı ve göz altı torbaları sürekli bitkin ve yorgun bir görünüme sahiptir.
Asimetrik görünüm
Bazı hastalarda ise göz kapaklarının görünümü asimetrik görünüme sahiptir. Bu yüzden simetriyi düzeltmek için Göz Kapağı Estetiği yapılması mümkündür.
Sarkık Görnüm
Özellikle bu tip hastalarda ise sarkık üst göz kapağı derisi görme alanını engellemesi mümkündür (yan görüşün kısıtlı olması). Neticede engellemeyi gidermek ve görüşü iyileştirmek için Göz Kapağı Estetiği yapılmaktadır.
Yaşlanmaya bağlı
Yaşlandıkça, göz kapağı derisi genellikle en erken yaşlanma belirtilerini göstermektedir. Sonuç olarak Cilt dokularındaki elastik lifler kaybolur. Neticede da esneklik kaybına ve sarkmış cilt görünümüne neden olmaktadır. Sonrasında alt göz kası tonunu kaybeder ve fazla kas kütlesi ile gevşemektedir.
Diğer önemli bir faktörde, yağın göz yuvasından ileriye doğru hareketidir. Bu yağ normalde, zamanla zayıflayan ve daha sonra yağın öne doğru çıkmasına izin vermektedir. Özellikle üst göz kapaklarının iç kısmında ve ayrıca alt göz kapağı torbalarında belirgin şişkinliklere neden olan orbital septum tarafından tutulmaktadır.
Bir diğer önemli yaşlanma etkiside, orta yüzün aşağıya doğru sarkmasıdır. Bilhassa Genç bir alt göz kapağı, yanakla uyumlu bir konturu paylaşır. Sonuçta yaşlanan bir kapak genellikle orta yüz aşağı sarktıkça yanaktan ayrılır ve bizi daha yaşlı göstermektedir.
Ayrıca, genç bir yüz dolgun görünümlüdür, bu da yaş aldıkça kaybolur. Çizgilere ve çukurlara ve bazen de zayıf bir görünüme neden olmaktadır. Bunların hepsi doğal yaşlanma olsa da, sigara, güneşe maruz kalma ve kalıtsal faktörler tarafından hızlandırılır.
Tiroid Göz Hastalığı
Ek olarak, Göz Kapağı Estetiği ameliyatı gerektiren Tiroid Göz Hastalığı gibi çeşitli şekil bozucu durumlar vardır. Bu ameliyat türü ile oldukça başarılı sonuçlar elde edilmektedir.
Göz Çevresinde Yaşlanmaya bağlı değişimler Nasıl oluşur?
Yaşlanma etkisi
Özellikle yaşlandıkça, göz kapağı derisi genellikle en erken yaşlanma belirtilerini göstermektedir. Çünkü cilt dokularındaki elastik lifler kaybolur. Neticede esneklik kaybına ve sarkmış cilt görünümüne neden olmaktadır. Sonuçta cilt yaşlandıkça, alttaki orbicularis oculi kası da tonunu kaybeder ve fazla kas kütlesi ile gevşemektedir.
Diğer önemli bir şiddetlendirici faktör, yağın göz yuvasından ileriye doğru hareketidir. Bu yağ normalde, zamanla zayıflayan ve daha sonra yağın öne doğru fıtıklaşmasına izin vermektedir. Neticede üst göz kapaklarının iç kısmında ve ayrıca alt göz kapağı torbalarında belirgin şişkinliklere neden olan orbital septum tarafından tutulmaktadır.
Bir diğer önemli yaşlanma değişikliği, orta yüzün alçalmasıdır.
Bilhassa Genç bir alt göz kapağı, yanakla uyumlu bir konturu paylaşır. Özellikle yaşlanan göz kapağı, orta yüz aşağı indikçe genellikle yanaktan ayrılır ve bizi daha yaşlı göstermektedir.
Ayrıca, genç bir yüz hacimle doludur ve bu da yaşla birlikte kaybolmaktadır. Bu da çizgilere ve çukurlara ve bazen de zayıf bir görünüme neden olmaktadır. Netice itibarı ile bunların hepsi doğal yaşlanma değişiklikleri olsa da, sigara, güneşe maruz kalma ve kalıtsal faktörler tarafından hızlandırılır.
Hangi Yaşta Göz Kapağı Estetiği Olmalısınız?
Özellikle göz kapağı ameliyatı 30’lu yaşların sonlarında veya daha sonra yaşlanma belirtileri ortaya çıktığında yapılmaktadır. Ancak Göz Kapağı Estetiği için yaş şartı olmadığı için tercih meselesidir.
Eğer altta yatan gerçek bir problem varsa, ameliyat 20’li yaşların başında yapılması mümkündür. Neticede alt kapak torbalarının görüntüsünden rahatsız olan olan hastalar göz kapağı ameliyatı olmayı tercih etmektedirler.
Göz Kapağı Estetiği Ameliyatı Nasıl Yapılır?
İki farklı Göz Kapağı Estetiği türü vardır:
Üst göz kapak ve alt göz kapağı estetiği olarak ikiye ayrılmaktadır. Ameliyatın gerçekleştirilme şekli, türüne bağlıdır. Ancak her türlü alt ve üst göz kapağı ameliyatını uygulamak için uzmanlık gerektirmektedir.
Üst kapak blefaroplasti
Üst göz kapağı Göz Kapağı Estetiği ameliyatı, hızlı iyileşme sağlayan bir işlemdir. Bu yöntemde hastanın insizyonu ölçülür ve işaretlenir. Daha sonra fazla deriyi, alttaki kas ve yağı çıkarmak için işleme devam edilir. Eğer önceden var olan üst göz kapağı çukurluğu varsa, bu dokular yeniden konumlandırılarak boşluklar doldurulmaktadır. Sonuç olarak göz kapağına hoş ve genç bir görünüm kazandırır. Böylelikle göz kapağının görünümünü iyileştirilmektedir. Özellikle İstenilen miktarda eksizyon yapıldıktan sonra cilt yüzeyini kapatmak için gizli eriyen dikişler kullanılmaktadır.
Alt göz kapağı Göz Kapağı Estetiği
Alt göz kapağı blefaroplasti prosedüründe, kirpik çizgisinin altından gözün köşesinin ötesine geçen bir kesi gerektiren daha karmaşık bir işlemdir. Özellikle fazla deri, kas ve yağ daha sonra bu kesi ile çıkartılır veya yeniden konumlandırılır. Bazen özellikle genç hastalarda temel estetik sorun altta yatan yağ şişkinliğidir. Bu durumlarda göz kapağının içinden transkonjonktival yani ‘izsiz’ bir yaklaşım tercih edilmektedir.
Özellikle cilt kapatma, çıkarılabilir dikişler veya yapıştırıcı kullanılarak yapılmaktadır. Bunun anlamı bazen dikişlerin alınması gerekmediğidir. Özellikle bu konuda uzman göz cerrahımız sizin için en uygun yöntemin hangisi olacağı konusunda tavsiyede bulunacaktır.
Ne Tür Anestezi Kullanılır?
Üst kapak ameliyatı çoğunlukla sedasyonlu veya sedasyonsuz lokal anestezi altında yapılmaktadır. Özellikle alt göz kapak genellikle lokal anestezi altında sedasyon ile veya hasta tercih ederse genel anestezi altında yapılmaktadır.
Hem alt hem de üst göz kapağı ameliyatı birlikte yaptırırken, tercihimiz sedasyonlu lokal anestezidir. Ancak hasta isterse bu işlem genel anestezi altında da yapılması mümkündür.
Alt Göz Kapağı
Öncesi ve Sonrası
Çubuğu sola ve sağa götürün
Üst ve Alt Göz Kapağı
Öncesi ve Sonrası
Çubuğu sola ve sağa götürün
Üst ve Alt Göz Kapağı
Öncesi ve Sonrası
Çubuğu sola ve sağa götürün
Badem Göz Ameliyatı Hakkında Mutlaka Bilmeniz Gerekenler
Badem Göz Ameliyatı Öncesi ve Sonrası
Badem Göz Ameliyatı Öncesi ve Sonrası
Çubuğu sola ve sağa götürün
Badem Göz Ameliyatı Nedir?
Badem göz ameliyatı birçok bireyde yaygın olan ve yorgun, üzgün, yorgun hissetmeye neden olabilen alt kapak konturunun sarkmasını düzeltmek için yapılan bir işlemdir. Bu prosedür, özel bir blefaroplasti şeklidir. Özellikle yetenekli bir Oküloplasti Göz Cerrahı tarafından gerçekleştirilmelidir.
Badem şeklindeki gözler, hafifçe yükseltilmiş bir dış köşe veya kantus ve irisin alt kenarına oturan bir alt göz kapağı ile karakterize edilmektedir. Birçok insan etnik köken veya genetik nedeniyle doğal olarak bu göz şekline sahipken, diğerleri tamamen farklı bir şekle sahiptir.
Ameliyatın Psikolojik etkisi nedir?
Özellikle görünüşün olumlu bir psikolojik etkisi vardır. Neticede gözler, algılanan çekicilik ve iletişimde önemli bir rol oynamaktadır. Bilhassa dünyadaki bazı kültürlerde ve etnik gruplarda, belirli göz şekillerinin güzelliğin bir göstergesi olarak kabul edildiğini bilinmektedir. Bu nedenle bazı insanlar daha çekici veya daha az yorgun görünen bir göz şekline sahip için badem göz ameliyatı olmak istemektedirler.
Badem Göz Ameliyatı Neden Yapılır?
Konvansiyonel blefaroplasti:
Özellikle fazla dokuyu azaltmada etkilidir. Ancak kapak hatlarının şeklindeki değişiklikleri düzeltemez. Neticede Badem Göz Ameliyatı ise cilt ve göz torbalarının küçültülmesinden ziyade gözün şeklini değiştirmeye odaklanır. Bu nedenle prosedür, özellikle genç hastalar için geçerli olan uzman estetik tedaviler arayanlara hitap etmektedir.
Aşağıdakiler tedaviler kullanılarak çeşitli göz kapağı şekli parametreleri değiştirilebilir:
- Göz kapağı düşüklüğü olan kişilerde üst kapak pozisyonunu yükseltmek için yapılan pitoz düzeltmesi.
- Seçilmiş vakalarda göz kapağını uzatmak için kullanılan kantoplasti.
- Üst kapağı aşağı indirmek ve palpebral fissür yüksekliğini azaltmak için yapılan levator resesyonu.
Bununla birlikte, tedavi edilmesi en zor sorunlardan biride genellikle daha düşük kapak yükselmesi ve kantal eğimde değişiklik gerektiren alt kapak sarkmasıdır. Badem göz ameliyatı bu nedenle estetik göz kapağı ameliyatının devam eden evriminde bir başka adımı temsil eder ve etkili ve güvenli bir şekilde gerçekleştirilebilen bir işlemdir.
Alt Kapak Sarkmasına Neden Olan Nedir?
Alt kapak sarkması ve geri çekilmesi:
Özellikle hastalıklara bağlı veya basit bir şekilde yapısal olabilen birçok nedeni vardır. Diğer yandan Patolojik nedenler arasında dermatit, yanıklar ve cilt tümörleri gibi cildi etkileyen çeşitli durumlar yer almaktadır.
Ayrıca, uzmanlaşmış oküloplastik estetik pratiğinde, blefaroplasti sonrası retraksiyonu olan önemli sayıda hasta söz konusudur. Özellikle Tiroid göz hastalığı ve diğer iltihaplı yörünge koşulları da buna neden olması mümkündür.
Alt kapak sarkması olan hastalar:
Bu tip hastaların çoğu tipik olarak miyopi (yaygın olarak miyopi olarak bilinir) bağlamında görülmesi mümkündür. Miyop gözlerin çapı daha büyüktür ve “negatif vektör” göz konfigürasyonu olarak tanımlanan şekilde öne doğru çıkıntı yapma eğilimindedir. Bu ayarlarda, alt kapaklar daha az desteğe sahiptir ve genellikle sarkmış gibi görünmektedir. Ayrıca uyuşuk veya üzgün bir görünüme yol açabilen kantal distopi (gözün dış köşesinin sarkması) ile de ilişkilidir.
Badem Göz Ameliyatı Nasıl Yapılır?
Badem göz ameliyatı ve alt kapak sarkmasının düzeltilmesi:
Bu uygulama çok az hata payı olan karmaşık işlemler gerektirmektedir. Özellikle bu tip prosedürler yalnızca titiz bir planlama ve göz muayenesi yapabilecek, çok yetenekli Oküloplastik Göz Cerrahı tarafından yapılmalıdır. Göz kapağı karmaşık çok katmanlı bir yapıdadır. Bu nedenle tüm göz kapağı ameliyatlarında olduğu gibi prosedüre devam etmeden önce oküler yüzeyin ayrıntılı bir biyomikroskopik değerlendirme gerektirmektedir.
Badem Göz Ameliyatı lokal veya genel anestezi altında yapılır
Badem göz ameliyatı üç kritik bölümden oluşur:
- Alt kapak septo-retraktör çekilmesi.
- Mukograft implantasyonu.
- Lateral kantoplasti.
Ameliyatın kesin detayları karmaşıktır, ancak esasen ameliyat göz kapağının içinden gerçekleştirilir. Sonrasında gözle görülür bir iz kalmaz. Konjonktival kesi ile göz kapağının kendi içindeki doğal ekartör bantları serbest bırakılır. Ardından göz kapağını yükseltmek ve ekartörün yeniden takılmasını önlemek için spacer greft dikilerek yapılmaktadır. Neticede bir kantoplasti prosedürü, göz kapağına daha fazla destek sağlamak ve kantal eğimin (medial ve lateral kanti arasındaki açı) iyileştirilmesini sağlamak için lateral kantal pozisyonu sıfırlanmaktadır.
Özellikle Mukograft, diş rekonstrüksiyonunda yaygın olarak kullanılmaktadır. İç göz kapağına tam entegrasyon sağlayan çok yönlü bir bileşendir. Bu alt göz kapağı prosedürü, bu malzeme için yeni bir uygulamayı temsil etmektedir.
Hangi Hastalar için uygun olmayabilir?
Özellikle Hastalarda cilt ve kas sıkıntısı (ön lamel) varsa, cilt yetersizliği bağlamında alt göz kapağının kaldırılması daha karmaşıktır. Neticede orta yüzün de yükseltilmesini gerektirdiğinden ve genellikle birincil estetik prosedür olarak önerilmemektedir. Sonuç olarak bu prosedürün işe yarama olasılığı daha düşüktür.
Tüm bu prosedürlerden dolayı Badem Göz Estetiği yaptırmak isteyen hastaların uzman bir Oküloplastik Göz Cerrahamıza danışması çok önemlidir.
Badem Göz Ameliyatı İz Bırakır mı?
Badem göz ameliyatı, göz kapağının iç kısmından yapılan kesilerden yapıldığından, yara izi nadiren sorun olmaktadır.
Badem Göz Ameliyatı Güvenli mi?
Evet, badem göz ameliyatı güvenlidir. Özellikle daha önce göz kapağı ameliyatı geçirmiş veya dışarı fırlamış gözleri olan hastalarda daha da komplike olabilen çok hassas bir işlemdir. Bu nedenle uzman bir Oküloplastik Göz Cerrahına danışmak çok önemlidir.
Badem Göz Ameliyatı Sonrası İyileşme Nasıl Olur?
Ameliyatınız deneyimli bir Oküloplastik Göz Cerrahı tarafından yapıldığında, badem göz ameliyatının sonuçları doğal ve uzun ömürlüdür. Gözlerde veya yüz görünümünde herhangi bir ani değişiklikten kaçınılmalıdır. Bu nedenle, çoğu hasta ameliyatın sonucundan memnun kalmaktadır.
Tipik olarak, gözün yan ve orta kısımlarının yüksekliği 2-3 mm kadar olmaktadır. Bu küçük bir miktar gibi görünse de normal palpebral apertür 8-9 mm arasındadır. Neticede ameliyattan sonraki değişikliğin kayda değer bir gelişmeyi temsil ettiği anlamına gelmektedir.
Göz Kapağı Şekil Bozuklukları Hakkında Bilmeniz Gerekenler
Göz kapağı şekil bozuklukları Entropion ve Ektropion olarak ikiye ayrılır.
Entropion ve Ektropion, göz kapağınızı etkileyen durumlardır.
Entropion nun tanımı nedir?
Göz kapağınızın içe doğru döndüğü ve kirpiklerinizin korneaya (gözünüzün önündeki şeffaf dış tabaka) sürtünmesine neden olduğu şekil bozukluğudur.
Ektropion nun tanımı nedir?
Göz kapağınızın dışa veya aşağıya doğru sarktığı şekil bozukluğudur. Ektropion nu olan hastaların kirpikleri korneaya değmez.
Entropion veya Ektropion nasıl oluşur?
Sorun genellikle yaşlanmadan kaynaklanmaktadır. Bazen de sorun, yara dokusunun göz kapağını yerinden çekmesinden veya doğuştan kaynaklanmaktadır. Genellikle sadece alt göz kapağı etkilenmektedir.
Bu sorun Oküloplastik Göz Cerrahımızın yapacağı göz kapağı şekil bozukluğu ( Ektropiyon veya Entropiyon) ameliyatı ile düzeltilmesi mümkündür. Böylece göz kapağınız görsel olarak daha iyi bir konumda ve bozukluğun yarattığı semptomlar yani rahatsızlıkların giderilmesi mümkündür.
Ektropionun İşaret ve Belirtileri Nelerdir?
Ektropion, aşağıdaki belirtilerden veya semptomlardan herhangi biriyle ortaya çıkabilir:
Sulu gözler
Konjonktivanın tahriş olması ve gözyaşlarının gözyaşı drenaj sisteminden akamaması nedeniyle Ektropion, göz kapağını gözden uzaklaştırmaktadır. Neticede gözyaşları artık punktaya düzgün bir şekilde akamaz. Bu gözyaşlarının birikmesine ve sürekli olarak göz kapaklarının kenarından akmasına neden olmaktadır.
Oküler tahriş
Genellikle göz küresinin yanında bulunan ve çok ağrılı olabilen konjonktivanın maruz kalması nedeniyle oluşmaktadır.
Mukoid akıntı
Oküler tahriş ve gözyaşı drenajının olmaması nedeniyle kremsi akıntı yaygındır.
Kızarıklık
Konjonktivanın ortaya çıkması, çok kırmızı bir alt göz kapağı görünümü vermektedir.
Işığa ve rüzgara karşı hassasiyet
Korneanın yüzeyindeki tahriş, ışığa ve rüzgara karşı artan hassasiyete neden olmaktadır.
Ektropion ve Entropion tedavisi nedir?
Ektropion ve Entropion tedavi şekli
Özellikle hastalar için çok rahatsız edici olabilmektedir. Bilhassa tekrarlayan göz enfeksiyonlarına ve ciddi vakalarda kornea ülserlerine yol açtığı bilinmektedir. Neticede Ektropion tedavisinin temeli cerrahidir ve başarı oranı yüksektir.
Tedavi edilmeyen Entropiyon korneaya zarar vererek enfeksiyonlara ve sonunda görme kaybına neden olduğu bilinmektedir.
Ne yazık ki, bir kez geliştiğinde, Entropion cerrahisi genellikle sorunu çözmek için gereklidir.
Doktor Ne Zaman Görülür?
Özellikle Ektropion teşhisi, sizi daha fazla değerlendirebilecek ve tedavi edebilecek bir göz doktoru tarafından konulur. Eğer Ektropiyon teşhisi konduysa ve göz enfeksiyonu veya kornea ülseri gelişimini gösterebileceğinden aşağıdaki belirtilerden herhangi biriyle karşılaşırsanız derhal tıbbi yardım almanızı öneririz.
- Göz beyazının kızarıklığı.
- Işığa duyarlılık.
- Görüşte herhangi bir değişiklik.
- Bol göz yaşı deşarjı.
- Ağrı
- Korneada beyaz bir noktaya sebebiyet verir.
Pitozis Hakkında Bilmeniz Gerekenler
Pitozis nedemek?
Pitozis üst göz kapağının gözün üzerine düşmesi ile oluşur. Özellikle göz kapağınız göz bebeğinizi kapatacak kadar az veya çok düşebilir.
Neticede bu sorun normal görüşü sınırlayabilir veya hatta tamamen engelleyebilir. Çocuklarda ve yetişkinlerde Pitoz görülmektedir.
Pitozis ameliyatı Üst göz kapağını kaldıran kası germe ameliyatıdır.
Özellikle yaşlandıkça üst göz kapağınızı kaldıran levator kası gerilir ve zayıflar. Neticede göz kapağınızın sarkmasına neden olur.
Eğer görmenizi engelleyen sarkık bir göz kapağınız varsa, ameliyat görüşünüzü iyileştirmek için etkili bir tedavi olacaktır.
Özellikle göz kapaklarınızdan biri sarkmaya başladıysa ve göz kapaklarınızın yüksekliğinde farklılık varsa daha genç görünmeniz için Pitozis ameliyatı yaptırabilirsiniz.
Ameliyata alternatif var mı?
Özellikle Pitoizis ameliyatı, levator kasını sıkılaştırmanın tek etkili yoludur.
Neticede gözlüğe takılan pitoz destekleri göz kapağınızı yukarıda tutabilir, ancak pitoz desteklerini takmak zor olabilir ve sorunu tedavi etmez.
Operasyon neleri içeriyor?
Operasyon genellikle göz kapağınıza enjekte edilen ve lokal anestezik göz damlası olarak verilen lokal anestezi altında yapılmaktadır. Ameliyat her iki üst göz kapağınızı da kapsayıp kapsamadığına bağlı olarak genellikle 45 ila 90 dakika arasında sürmektedir.
Göz kapağı ameliyatı hangi durumlarda yapılmalıdır?
Yaşlılık veya kilo veya genetik sebeblerden dolayı,
Özellikle üst göz kapağındaki fazla deri ve yağ, kapakta ağırlık ve şişlik yaratarak üst kapağınızın görüş alanınızı engelleyen bir hale gelmektedir. Bleforaplasti ameliyatı, fazla deriyi ve yağı çıkarmak için yapılmaktadır. Böylelikle istenmeyen düşüklük engellenerek görüş alanını artar ve görüşünüzü iyileştirmesi mümkündür.
Alt göz kapağı blefaroplasti ameliyatı,
Özellikle fazla deriyi çıkarmak ve yağ ekleyerek veya çıkararak göz kapağı konturunu iyileştirmek için yapılmaktadır. Bazen sarkmayı düzeltmek için göz kapağını sıkmak gerekirken, kırışıklıkları ve cilt dokusunu iyileştirmek için lazer cilt yenileme kullanılmaktadır.
Kimler göz kapağı ameliyatı için iyi bir adaydır?
Gerçekten görüş sorunu yaşayan ve gerçekçi beklentileri olan, sağlığı iyi olan kişiler göz kapağı ameliyatı için uygundur.
Göz kapağı ameliyatına nasıl hazırlanırsınız?
Göz kapağı ameliyatından önce Oküloplastik Göz Cerrahımız tarafından detaylı bir muayeneden geçirilirsiniz. Özellikle blefaroplasti prosedürü ile ilgili potansiyel riskler ve faydalar hakkında doktorunuz tarafından bilgilendirilirsiniz. Bilhassa hasta, doktorun ameliyat öncesi talimatlarını dikkatli bir şekilde takip etmeli ve ameliyat gününden önce ameliyat sonrası talimatları iyice gözden geçirmelidir.
Genelde Blefaroplasti ve göz kapağı şekil bozukluğu ( Ektropiyon veya Entropiyon) ameliyatları lokal anestezi ile yapılmaktadır. Eğer intravenöz sedasyon veya genel anestezi kullanılıyorsa, doktorunuzun öncesinde sizi ameliyat için bir detaylı muayeneden geçirmesi gerekmektedir.
Göz kapağı ameliyatı için iyileşme süresi ne kadardır?
Özellikle hastalar blefaroplastiden sonra kısa bir iyileşme süresine sahiptir. Sonrasında morarma ve şişlik genellikle ameliyattan sonraki gün daha kötü olsa da hızla kaybolmaya başlarlar. İlk 48 saat boyunca, soğuk kompreslerin kullanılması göz ve yüz çevresindeki morarma ve şişmeyi büyük ölçüde azaltmaktadır. Bilhassa yürüme gibi hafif aktiviteler de iyileşmeyi hızlandırmaktadır. İnce bandajlar genellikle insizyon bölgelerine yerleştirilir ve birkaç gün içinde çıkarılırken dikişler ciltte yaklaşık bir hafta kalacaktır. Bazen, çıkarılmasını gerektirmeyen kendi kendini yok eden dikişler kullanılmaktadır.
Çoğu hasta, blefaroplastiden yedi ila 10 gün sonra normal aktivitelerine dönmektedir. Neticede göz kapağı ameliyatından iki hafta sonra, morarma ve şişliklerin çoğu düzelecektir.
Çubuğu sola ve sağa götürün
Eğitim Bilgileri:
İlkokulu, Ortaokul ve Liseyi Bakü de tamamladı. 2010 yılında Azerbaycan Tıp Fakültesi’nden mezun oldu. Sonrasında Göz hastalıkları ihtisasını önce Bakü Milli Oftalmoloji Merkezi Azerbaycan da tamamladı. Ayrıca 2014 yılında Azerbaycan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Bursu almaya hak kazanarak, 2014-2018 yıllarında Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları Ana Bilim dalında Türkiyedeki uzmanlık denkliğini tamamladı ve 2018 yılına kadar üniversitede araştırma görevlisi ve göz hastalıkları uzmanı olarak görev yaptı. Ayrıca Dr. Huseynov Oküloplastik Cerrahi konusunda çalışmalarına devam etmiştir. Son olarak 2019-2022 yılları arasında Özel LIV Hospital Ulus Hastanesinde Göz Hastalıkları Uzmanı olarak çalışmıştır.
İş Deneyimleri:
- Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi
- Özel LIV Hospital Ulus
Üyelikler, İştirak ettiği bilimsel araştırmalar:
- Peroperatif gelişen koroid dekolmanı ve yönetimi.
- Arka Polar Kataraktta Cerrahi Yaklaşım.
- Iatrogenic retinal artery occlusion caused by cosmetic facial autologous fat filler injections.
- Sigara Kullanımının Oküler Yüzey ve Kornea Sinirleri Üzerine Etkisi
- Diskoid lupus eritematozus’lu hastada lupus koroidopatisi
- Oküloplastik Cerrahi Yaklaşım
- Endoftalmi ve erken parsplanavitrektomi ile tedavisi
- Türk Oftalmoloji Derneği
Uzmanlaştığı Tedaviler ve Ameliyatlar:
- Rekraktif Lazer Göz Ameliyatları: iLASIK (Femto Lasik), LASIK, LASEK, Trans Epitelial PRK (NO TOUCH) ve SMILE
- Katarak Cerrahisi (Akıllı Lens Ameliyatları)
- Keratoconus Tedavileri – Cross-Linking Ameliyatları
- Pterjiyum – Göz eti (Kuş Kanadı) Ameliyatları
- Göz Kuruluğu Hastalığı ve Tedavileri
- Şaşılık Cerrahisi
- Glaucoma- Glokom Göz Tansiyonu Tedavileri
- Nörooftalmoloji
- Retina Hastalıkları Tedavileri
- Oküloplastik Cerrahi
- Üveit Hastalıkları
- Ektropiyon ve entropiyon cerrahisi – Göz kapağı şekil bozukluğu tedavileri
- Enükleasyon ve Evisserasyon Protez Göz Cerrahisi
Yabancı dil:
- İngilizce
- Almanca
- Rusça
- Azerice
Selçuk Tıp Fakültesi
12 Yıllık Tecrübe
>8.000 Ameliyat
Plastik Cerrah mı Oküloplastik Göz Cerrahınamı gitmeliyim?
Bu özellikle sormanız gereken ilk sorudur. Göz kapağı ameliyatı oldukça özel bir alandır. Oküloplastik uzmanlık eğitimi almamış estetik veya genel plastik cerrahlar, estetik göz kapağı ameliyatlarında tercih sebebi olmamalıdır. Göz kapaklarının tüm fonksiyonel cerrahisi, göz kapağı cerrahisinin en iyi göz cerrahisi konusunda eğitimli göz hastalıkları uzmanı cerrahlar tarafından gerçekleştirildiği kabul edildiğinden, bu tür ameliyatlar Akıllı Lazer Göz Merkezlerinde oküloplastik konusunda uzman göz cerrahları tarafından yapılmaktadır.
Pek çok estetik veya plastik cerrah estetik göz kapağı ameliyatı yapma konusunda yetkin olmasına rağmen, oftalmoloji eğitimi yoktur ve gözü muayene edemez, göz hastalıklarını anlayamaz, cerrahi planı etkileyebilecek göz problemlerini tahmin edemez veya komplikasyonları tespit etmesi beklenemez. Göz estetiği ameliyatı yaptırmadan önce seçtiğiniz cerrahın akademik uzmanlık konusunu iyi değerlendirmenizi öneririz.
Düşük maliyetli Göz Kapağı Estetiği Ameliyatından mutlaka kaçının…
Ucuz bir göz kapağı estetiği ameliyatının sizin için uygun olduğunu düşünebilirsiniz. Ucuza bir televizyon satın alıyorsanız bu iyi olabilir, ancak görme kabiliyetiniz ile kumar oynamaya değmez. Ama bilinizki ucuz göz ameliyatı olmak demek, teknolojiden, hekim kalitesinden ve tıbbi bakım ve steril koşullarından feragat etmek ve en önemlisi risk almak demektir. Göz kapağı estetiği olmak isteyen bir hastanın üzerine düşen ve en çok dikkat etmesi gereken konular; son teknolojiye katarakt cerrahisi ve görüntüleme cihazlarına sahip, steril ortama sahip hastane ve tecrübeli, konusuna hakim doktor ve klinik ekibi seçmek olmalıdır. Tüm hastalarımıza sadece iki gözü olduğunu ve en önemli ve en hassas duyu organının gözleri olduğunu hatırlatmak isteriz.
Bu yapılanların hiçbiri Göz sağlığınızdan daha önemli değil ve biz kaliteden ve son teknolojiden ödün vermiyoruz. Fiyatlarımızı gayet anlaşılabilir, adil ve uygun olarak sizlere sunuyoruz.
Ücretlendirmemizde gizli maliyet yoktur. Göz kapağı estetik ameliyatlarını sizler için karşılanabilir ve uygun hale getiriyoruz.